2018. nov 21.

Lukács 50 Tüzes víz-avagy poharam alján a jég, előttem a pult...

írta: Rocksztyuárt
Lukács 50 Tüzes víz-avagy poharam alján a jég, előttem a pult...

43052329_1802553139800609_2565800887681073900_n.jpgNa lássuk csak azt az indiánoknak szánt tüzes vizet! Ilyen az, mikor az "artisjus" visszacsókol... 21 köbinches egyedi kiszerelés, ha már angolszász eredetű a nedű (3,5deci, aki megbukott matekból). Lukács 50 - és TéCsé logó fekete címke alapon ahogy kell, orvosságos-köptetős patika üvegben.Na jó, ez övön aluli volt! Kerek, kisebb palack zenekaros marketinggel.

Egy bátor kitöltés után megkukkantva, Charlie bátyám dalára hajazva-aranysárgásan gyöngyöző olajos állag, mint egy Lukács Lacival egykorú Austin gépkocsi kevésbé takarított szelepfedelének. Illatra kellemesen bódító füstös, enyhén lábszagú, abszolút turnébusz jellegű, kicsit őszi fonnyadó avar, ha már 'Száraz November' van...az elméletileg három évig tölgyfa hordóban érlelt eredeti licenc miatt. No, ez biztosan megelőzte korát! A hordó valószínűleg stimmt,de gyanítom, a három esztendő különböző Lukrécia Borgia praktikákkal lefelezve, ezért nem whiskey, hanem fantázianév. Egyébként még húzósabb lenne az ára, pedig így is a színével kompatibilis: aranysárga - arany drága single malt vagy grain, a fene se tudja. Ahogy másban is, így ebben is úttörő a cívis trió hazánkban. Volt már zenekaros sör, pálesz, most whiskey és pendrive...Mi jöhet még?

Sűrűbb állagú az itthon favorizált házi pálinkától, alkoholfokra is egy szűk tízessel gyengébb, bár ez nem érződik rajta.Kóstolás után selymesen erős, kekszesen édeskés benyomás első blikkre, amolyan 2-4 metálos feeling. Krémesen körül öleli a szájpadlást és az agyat. Lenyelés után jön az enyhén malátásan kesernyés utóíz gyengén karcossága, mint Laci Úr hangjának a Strand Fesztiválon másnaposan...Kólával lehet bolondítani mindkettőt, de azt hiszem nem érdemes. A többedig próba  és némi tér-idő-kontinuum megbomlása után egyszer csak azt veszed észre, hogy duplán ég a pofád. Egyrészt a harsányságod és hajszálerek kitágulása miatt mindenki téged néz a csehóban, másrészt az ára miatt. Miből telik rá, mert nem olcsó egy ilyen zenekaros limitált whiskey! Nem baj, közeledik a black friday, és egy ilyen bemelegítés után jöhetne egy fasza klub koncert, mint pl. újévkor az Akváriumban aznap-másnaposan...Na vegyétek-igyátok, nem rossz ital! TéCsé funoknak kötelező, alkoholistáknak mérsékelten ajánlott mindkét szórakozás.Mármint a limitált cefre és a koncert. Deja-vum van, vagy lesz.Tuti! 

42346060_571757993242312_1810024244048433837_n.jpg

Karakter *** Lecsengés *** az ötből.

-Juhász Peti-

Szólj hozzá

Tankcsapda Lukács tüzes víz Lukács Whiskey